English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Mersin Atayurt Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama

Mersin Atayurt Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama, Atayurt Belediyesi Emlak Vergisi ödeme günleri, Atayurt Belediyesi Emlak Vergisi hesaplama, Atayurt Belediyesi Emlak Vergisi ödeme, Atayurt Belediyesi Emlak Vergisi borç bilgilerine burdan ulaşabilirsiniz..

Ayrıca E-Belediye sistemi sayeside Belediye Arsa Rayiç Sorgulama,Belediye Bina Aşım oranları,Belediye sicil Sorgulama,Belediye İnşaat maliyet bilgileri,Ruhsat Başvuru ve sonucu sorgulama,Belediye Ç.T.V bilgileri,belediye borç sorgulama gibi bilgilerede ulaşabilirsiniz..

Emlak Vergisi Bildirimi İçin Hangi Belgeler Gerekmektedir?
Gayrimenkul bildirimi için ilgili birime giden mükellefler her bir gayrimenkul türü için (arsa,arazi,bina ve işyeri )  ayrı ayrı bilgi formu doldurmak zorundadırlar. Emlak bildirim formlarını ilgili belediyelerden temin edebilirler.
Emlak bildirimi için; tapu fotokopisi, binalar için yapı kullanma izin fotokopisi, binanın bulunduğu adres (mahalle, sokak ve numarası) beyan sahibinin ikamet ve arsa işyeri adresi, vergi numarası ve T.C. kimlik numarası ile müracaat edilmelidir.

Emlak Vergisi Hangi Dönemlerde Ödenmektedir?
Emlak vergisi 1. taksiti Mart-Nisan-Mayıs ayının sonu, 2. taksiti Kasım ayının sonuna kadar 2 eşit taksitte ödenir. (İsteyen mükellefler vergilerinin tamamını 1. dönemde ödeyebilirler)

Emlak Vergisi Neye Göre Hesaplanır?

Gayrimenkullere (arsa,arazi,mesken ve işyeri) ait vergi ödeyeceği yıl itibariyle asgari rayiç değerleri üzerinden hesaplanır. Vergi oranları arsalar için %06, araziler için %03, meskenler için %02 ve işyerleri için %04’ dür.

İletişim Bilgileri

 
Adı Soyadı :Sedat YEĞİNER
Görevi :Belediye BASKANI
E-Mail :sedatyeginer@atayurt.bel.tr
Telefon 1:0 324 721 21 02
Telefon 2:0 542 726 84 95- 0 533 432 48 60
Sorgulama Adresi:
 Atayurt Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama ve ödeme için Tıklayınız