English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Mersin Atakent Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama

Mersin Atakent Belediyesi, Emlak Vergisi Sorgulama,Emlak Vergisi Hesaplama,Emlak Vergisi ödeme için Adres linkine tıklayınız


Emlak Vergisinin Kapsamı Nedir? Nasıl Başvurulur? Ve Kimleri Bağlar?
1319 sayılı Emlak Vergi Kanununa göre emlak vergisi arazi, arsa ve binalar için ödenmektedir. Bu tür taşınmazı olan mükellefler emlak vergisi ödemekle yükümlüdürler. Emlak vergisi ödeyecek kişilerin ilgili belediyelerin emlak servislerine müracaat etmeleri gerekmektedir.


Emlak Vergisi Bildirimi İçin Hangi Belgeler Gerekmektedir?
Gayrimenkul bildirimi için ilgili birime giden mükellefler her bir gayrimenkul türü için (arsa,arazi,bina ve işyeri )  ayrı ayrı bilgi formu doldurmak zorundadırlar. Emlak bildirim formlarını ilgili belediyelerden temin edebilirler.

Emlak bildirimi için; tapu fotokopisi, binalar için yapı kullanma izin fotokopisi, binanın bulunduğu adres (mahalle, sokak ve numarası) beyan sahibinin ikamet ve arsa işyeri adresi, vergi numarası ve T.C. kimlik numarası ile müracaat edilmelidir.

Emlak Vergisi Hangi Dönemlerde Ödenmektedir?

Emlak vergisi 1. taksiti Mart-Nisan-Mayıs ayının sonu, 2. taksiti Kasım ayının sonuna kadar 2 eşit taksitte ödenir. (İsteyen mükellefler vergilerinin tamamını 1. dönemde ödeyebilirler)

Sorgulama Adresi:
Atakent Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama ve ödeme
Telefon numarası : (0324) 722 40 36 No lu telefondan bilgi Alabilirsiniz..