English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Bayburt Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama

Bayburt Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama,Bayburt Belediyesi Emlak Vergisi Hesaplama,Bayburt Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama ve ödeme için Aşağıda verdiğimiz bilgilere bakabilirsiniz..
Bayburt Belediyesi
Аdres:Cumhuriyet Cad., Bayburt Merkez, Bayburt Merkez, Bayburt
Телефон+90 458 211‑67-57

Sorgulama Adresi:

Emlak vergisi 1. taksiti Mart-Nisan-Mayıs ayının sonu, 2. taksiti Kasım ayının sonuna kadar 2 eşit taksitte ödenir. (İsteyen mükellefler vergilerinin tamamını 1. dönemde ödeyebilirler)

Emlak Vergisini İndirimli Ödeme Koşulları Var mıdır? Varsa koşulları Nelerdir?
Emlak Vergisin indirimli olarak ödenebilir. Başvuru sahibi emekli veya hiçbir geliri yok ise bu kişinin yalnızca bir konutu varsa bu konutunu sadece oturma amaçlı kullanıyorsa emlak vergisinin 8. maddesine göre indirimli olarak ödeyebilmektedirler. İndirimli verginin uygulanabilmesi için mükellefin indirim ile ilgili müracaat formunu doldurmaları gerekmektedir.

Emlak Bildirimi Zamanında Verilmezse Ne Yapılmalıdır?
Bildirimde bulunmak için Tapu belgesi,kimlik fotokopisi ve vergi numarası ile birlikte Belediyemiz Emlak servisine müracaat edilmelidir.Vergi dairesinde tapu alış tarihi ve satıcının bildirimde bulunup bulunmadığını göz önüne alarak gerekli işlemi yapar.Eğer cezi durum söz konusu ise ....’nun 376. md. Göre dilekçe verilerek ceza indiriminden yararlanılır.

Emlak Devri Söz Konusu İse Ne Yapılmalıdır?
Emlak vergisi borcu var ise ödenmeli, o yıl için emlak asgari rayiç değerinin emlak  vergi dairesinden öğrenilerek tapuda devir işlemi bu değer üzerinden yapılmalıdır.
Satılan daire, işyeri, arsa  veya arazinin emlak beyanının satan kişinin üzerinden düşülmesi için ilgili belediyeye dilekçe vermek gerekmektedir. Emlak satıldığı yıl itibariyle satılan yarin vergisi satan kişiye aittir.

Kişi Ölürse Varisler Ne Yapılmalıdır?
Ölen kişi bildirimde bulunmamış ise varisler üç ay içerisinde bulundukları taktirde cezai işlem uygulanmaz,ancak ölüm tarihinden üç ay sonra varisler tarafından bildirimde bulunulmaz ise her varis adıma ayrı ayrı ceza uygulanır ve takibi vergi ziya, vergi ve gecikme cezası da alınır.
Müteselsil sorumluluk nedir?
Bildirimi verilmemiş bir gayrimenkulün vergiden alıcı ve satıcı müteselsile sorumludur.Kişinin aldığı gayrimenkulün bildirimi satıcı tarafından verilmemiş ise vergi dairesi,alan kişiden geriye dönük vergi ve cezaları alır.
EMLAK BEYANNAMESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR LİSTESİ

Vatandaşın Belediyeye Doğrudan Başvurması Durumunda İstenen Belgeler Listesi:
  •     Tapu sahibinin nüfus cüzdanı
  •     Tapu sahibinin adresi
  •     Tapu sahibinin telefon numarası
  •     Tapu fotokopisi

Vatandaşın Belediyeye başka Bir Şehirden Başvurması Durumunda Gerekli Evrak ve İşlemler Listesi:

Herhangi bir Belediyeden bina, arsa ya da arazi beyannamesi boş formu alınarak;
Vatandaşın binası varsa, bina beyannamesi formunu doldurmalı
Vatandaşın arsası varsa, arsa beyannamesi formunu doldurmalı
Vatandaşın arazisi varsa, arazi beyannamesi formunu doldurmal
Doldurulan beyanname, hangi Belediye sınırları içinde ise o Belediyeye posta ile gönderilmeli
Belediyeye gönderilen beyanname için tahakkuk fişi kesilerek posta çeki hesap numarası ile birlikte ilgilisine gönderilmeli
İlgili kişi kesilen tahakkuk fişine göre, Belediyenin hesap numarasına parayı yatırmalıdır.