English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Denizli Civril Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama Ödeme

Denizli Çivril Belediyesi Emlak Emlak Vergisi Ödeme,Emlak vergisi Borç Sorgulama,Emlak Vergisi Nere Ödenir,Emlak Vergisi Hesaplama,Emlak Vergisi Kimler Öder,Emlak Vergisi Beyannamesi İçin Hangi Belgeler Gereklidir?


Sorgulama:,
http://www.civril.bel.tr/
Emlak Vergisi Hangi Dönemlerde Ödenmektedir?Emlak Vergisi Süresinde Ödenmezse Ne Yapılmalıdır?Emlak Vergisinin Kapsamı Nedir? Nasıl Başvurulur? ve Kimleri Bağlar?

Emlak Devri Söz Konusu İse Ne Yapılmalıdır?

Emlak vergisi borcu var ise ödenmeli, o yıl için emlak asgari rayiç değerinin emlak vergi dairesinden öğrenilerek tapuda devir işlemi bu değer üzerinden yapılmalıdır.
Satılan daire, işyeri, arsa veya arazinin emlak beyanının satan kişinin üzerinden düşülmesi için ilgili belediyeye şahsen müracaat etmesi gerekmektedir. Emlak satıldığı yıl itibariyle satılan yerin vergisi satan kişiye aittir.
Kişi Ölürse Varisler Ne Yapılmalıdır?
Ölen kişi bildirimde bulunmamış ise varisler üç ay içerisinde bulundukları takdirde cezai işlem uygulanmaz, ancak ölüm tarihinden üç ay sonra varisler tarafından bildirimde bulunulmaz ise her varis adına ayrı ayrı ceza uygulanır ve takibi vergi ziya, vergi ve gecikme cezası da alınır.

Müteselsil sorumluluk nedir?
Bildirimi verilmemiş bir gayrimenkulün vergiden alıcı ve satıcı müteselsilen sorumludur. Kişinin aldığı gayrimenkulün bildirimi satıcı tarafından verilmemiş ise vergi dairesi, alan kişiden geriye dönük vergi ve cezaları alır.

EMLAK BEYAN DEĞERİ TALEBİNDE İSTENİLEN BELGELER
1- TAPU ASLI veya FOTOKOPİSİ
EMLAK BEYANINDA BULUNULANACAKSA
1- TAPU FOTOKOPİSİ VEYA ASLI
2- NÜFUS CÜZDANI FOTOKOPİSİ
3- YENİ BEYAN İSE: Yapı Kullanma İzin Belgesi