English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Aydin İncirliova Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama Ödeme

Aydın İncirliova Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama Ödeme,Emlak vergisi Borç Sorgulama,Emlak Vergisi Nere Ödenir,Emlak Vergisi Hesaplama,Emlak Vergisi Kimler Öder,Emlak Vergisi Beyannamesi İçin Hangi Belgeler Gereklidir?

VERGİ TAKVİMİ
01 Ocak – 31 Ocak İlan ve Reklam Vergisi Beyan verme ve ödeme süresi
01 Mart – 31 Mayıs Emlak Vergisi 1. taksit ödenmesi
01 Mart – 31 Mayıs Çevre Temizlik Vergisi 1. taksit ödenmesi
01 Kasım – 30 Kasım Emlak Vergisi 2. Taksit ödemesi
01 Kasım – 30 Kasım Çevre Temizlik Vergisi 2. Taksit ödemesi

Adres: Cumhuriyet Mah., Kenan Evren Cad. No:37, İncirliova/Aydın
Telefon:(0256) 585 1224

Emlak Vergisinin Kapsamı Nedir? Nasıl Başvurulur? ve Kimleri Bağlar?
Emlak vergisi arazi, arsa ve bina için ödenmektedir. Bu tür taşınmazı olan bir yurttaş, emlak vergisi vermekle yükümlüdür. Emlak vergisi ödeyecek kişilerin, ilgili belediyelerin Emlak Vergisi birimine başvurmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında kişiler yanlarında taşınmaz ile ilgili olan tapuyu ya da tapu örneğini bulundurmalıdır.

Tapusu ile ilgili birime giden şahıslar, her bir emlak türü için arazi, arsa veya bina gibi ayrı ayrı form ve beyanname doldurmak zorundadırlar. Bu beyannameler; Emlak vergisi Beyannamesi Ek Formu, Arazi, Arsa, Bina Beyannameleridir.

Emlak Vergisi Beyannamesi İçin Hangi Belgeler Gereklidir?
Emlak vergisi beyannamesi için; T.C Kimlik Numarası tapu fotokopisi, nüfus cüzdanı fotokopisi, binalar için yapı kullanma izni fotokopisi, binanın bulunduğu adres (mahalle, sokak, bina, daire veya işyeri numarası), beyan sahibinin ikamet ve işyeri adresi, ile birlikte ilgili olduğu belediyenin Gelir Servisine başvurmalıdır.

Emlak Vergisi Hangi Dönemlerde Ödenmektedir?
Emlak vergisi, birinci taksiti Mart-Nisan-Mayıs aylarında, ikinci taksiti Kasım ayında olmak üzere iki eşit taksitte ödenir. Dileyen mükellef tümünü birinci taksit döneminde veay daha önce de ödeyebilir.

Emlak Vergisi Zamanında Ödenmezse Cezai Yaptırım Ne Olur?
Emlak vergisini zamanında ödemeyen mükellef geciken taksit için her ay 6183 sayılı kanun hükümlerine göre tespit edilen oranda gecikme cezası ödemek zorundadır. Örneğin, bu oran 19.11.2009 tarihinde uygulanmak üzere tespit edilen aylık gecikme cezası %1,95 olmuştur.
Sorgulama: