English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Dul Maaşı sorgulama

Dul maaşı 2012 senesinde devlet tarafından eşi vefat eden bayanlara 8 mart 2012 tarihi itibari ile uygulanan bir süreç olarak yerini aldı.



Özellikle Eşi vefat eden ancak eşinin sigortası olmayan kişilerin devlet tarafından bağlanan 250 tl yardım ile geçinmesini sağlanmayı amaçlayan devletin bir  sistemidir. Özellikle dul bayanların yani eşi vefat eden ancak eşinin sigortası olmayan kişiler devlet tarafından artık 250 tl maaş alabilecekler bu durum 8 mart 2012 tarihi itibari ile kanuna geçmiştir.
Dul Maaşı Alma ŞArtları
Eşiniz veya babanız vefat etti ise bu durumda istediğiniz kişinin maaşı hangisini,n yüksek ise o kişinin maaşını alma hakkın ız var ancaqk her ikisinin maaşını alamıyorsunuz. Özellikle dul maaşı ile ilgili şunu söylemek gerekirki 250 tl öngörülen maaş oldukça yetersiz kalmakla birlikte kişilere yetmeyecek bir ücrettir. Özellikle eşi vefat etmiş ve eşinin sigortası olmayan ve emekli olmayan kişiler için nasıl geçineceği önem kazanmakta ve 250 tl bu konuda yetersiz kalmaktadır. Sizde bu konuda devlet tarafından verilen ve öngörülen bu maaşa tama etmek zorundasınız ancak devlet tarafından bu konuda daha yararlı işler yapılması ve duyarlı olunması çok önemlidir.
Duyarlı olunması ile ilgili olarak devletin dul maaşı kategorisinde eşi vefat eden bayana yüksek maaş bağlaması sosyal şartlar ve bakım düşünüldüğünde bağlanan paranın çok az olduğu gözlemlenmekte ve kişiler tarafından da geçim zorlanmaktadırGeçimin kolaylaşması nedeni ile bu maaşın biraz yükseltiliyor olması hiç olmazsa geçimi kolaylaştıracağından dolayı bayanların mağdur olmamasını sağlayabilir. Ancak yardıma ihtiyacı olan düşkün kişilere bu yardımın yapılması tabi ki önemlidir. Yoksa özellikle zengin ve eşi vefat etmiş kişiler için zaten 250 tl herhangi bir şey ifade etmez dolayısı ile yoksul kişilere bu aylığın bağlanması daha mantıklıdır. devlet tarafından sosyal haklar düşünülmeli ve detaylara yer verilmeli maaş bu şekilde bağlanarak daha yararlı olunması sağlanmaktadır.

Dul Maaşı 2013
Eğer eşiniz vefat etti ise sizde devlet tarafından bağlanan 250 tl maaşa tama etmek zorundasınız. Dolayısı ile internetten inceleme yapmalı ve gerekli tüm formaları hazırlamalısınız. gerekli tüm formlar imzalandıktan ve belgelerle devlete gidildiğinde devlet tarafından onay gerçekleştirilecektir