English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Sandık Kurulu Görevlisi ve Başkanı Ücretleri Ne Kadardır?



Türkiye genelinde 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimde sandık kurulu görevlilerinin alacakları ücret yani para belli oldu. İşte Liste .
A) Yüksek Seçim Kurulu
Başkan ve Üyeler 192,00
Siyasi Parti Temsilcileri ve Birinci Derecede Sorumlu Görevliler (Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, Daire Başkanı) 96,00
İkinci Derecede Sorumlu Görevliler (Şube Müdürü, BİM Müdürü, Ayniyat Saymanı, BİM Koordinatörü) 92,00
Üçüncü Derecede Sorumlu Görevliler (Şef, Çözümleyici, Programcı) 90,00
Dördüncü Derecede Sorumlu Görevliler (Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni, Memur) 87,00
Şoför ve Hizmetliler 81,00
Şoförler (Başka kurum personeli olup görevlendirilenler) 76,00
Hizmetliler (Başka kurum personeli olup görevlendirilenler) 76,00

B) İl ve İlçe Seçim Kurulunda Görevliler
Başkanlar ve İl Seçim Kurulları Üyeleri 96,00
İlçe Seçim Kurulları Üyeleri 81,00
Seçmen Kütük Bürosu Müdürleri 92,00
Seçmen Kütük Bürosu Zabıt Katipleri 87,00
Seçmen Kütük Bürosu Hizmetlileri 81,00
Askı Yeri Görevlileri 76,00
Memurlar (Başka kurum personeli olup görevlendirilenler) 76,00
Şoförler (Başka kurum personeli olup görevlendirilenler) 76,00
Hizmetliler (Başka kurum personeli olup görevlendirilenler) 76,00
C) Sandık Kurulu
Başkan 90,00
Üye 81,00

D) BİNA SORUMLULARI 90,00
Eğitim verilen sandık kurulu başkanlarına 3 (üç), Eğitim verilmeyen sandık kurulu başkanlarına 2 (iki), Eğitim verilen ve siyasi partili olmayan sandık kurulu üyesine 2 (iki), Eğitim verilmeyen ve siyasi partili olmayan sandık kurulu üyesine 1 (bir), Siyasi partili üyelere 1 (bir), gündelik ödenir. Bina sorumlularına 3 (üç) gündelik ödenecektir. Ancak bina sorumlularına ücret ödenebilmesi için en az 4 sandık kurulunun aynı binada görev ifa etmesi gerekmektedir. 4 sandıktan az olan yerlerde bina sorumlusu görevlendirilmeyecek ve ücret ödenmeyecektir. Sandıkların kurulacağı okullarda görev alacak hizmetlilerin listesi ilçe seçim kurulu başkanı tarafından ilçe milli eğitim müdürlüğünden temin edilecek listeler doğrultusunda, bir okulda en fazla iki (2) hizmetli görevlendirilir ve her birine iki (2) gündelik ödenir. İl merkezinde ve ilçelerde görevlendirilecek UYAP görevlileri il seçim kurulu başkanının denetiminde, Cumhuriyet başsavcılıkları ile irtibata geçilerek belirlenecek ve görevlendirilecek görevlilere üç (3) gündelik ödenir.Tüm bunların akabinde ödenecek olan tutarlar aşağıda verilmiştir.
Eğitim verilen sandık kurulu başkanlarına: 90×3= 270 TL
Eğitim verilmeyen sandık kurulu başkanlarına: 90X2= 180 TL
Eğitim verilen ve siyasi partili olmayan sandık kurulu üyesine: 81X2= 162 TL
Eğitim verilmeyen ve siyasi partili olmayan sandık kurulu üyesine: 81X1= 81 TL
Siyasi partili üyelere: 81×1= 81 TL

Sandık Görevlisi Ücretleri Hangi Bankadan Nasıl Alacak ?

Sandık görevliliği vazifesini yerine getirenlerin en çok araştırdığı konulardan biri de sandık görevliliği ücretlerinin hangi bankaya yatacağıdır. Sandık kurulu üyelerinin bu ücretleri alabilmeleri için; seçim günü her sandık kurulunda fiili olarak çalışanların tespitine ve ücretlendirmesine esas olmak üzere; Örnek: 4’nolu bordronun, sandık kurulu başkanları tarafından mutlaka T.C. kimlik numaraları ile birlikte bordroda imzaları alınıp eksiksiz doldurularak seçim gecesi ilçe seçim kuruluna teslimi sağlanmalıdır. Çünkü mahalli idareler seçimlerine ilişkin Örnek: 104 harcama çizelgeleri düzenlenirken bu bordrolar esas alınacaktır.

Yoksa sandıkta görevli üyeler ücret alırken sıkıntılarla karşılaşabilecek, hatta ücretini alamayacaktır.Sandık kurulu üyelerine ödemeler seçim tarihinden en geç 15 iş günü içerisinde ödenmeye başlanmalıdır. Sandık görevlileri ücretlerini kimlikleriyle beraber herhangi bir anlaşmalı banka şubesine giderek alabilecekler.