English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

2018 Yeni Kimlik Kartı Sürücü Belgesi Pasaport Randevu Alma Sayfası Değişmiştir

2018 Yeni Kimlik Kartı Sürücü Belgesi Pasaport  Randevu Alma
Sayfası

T.C. Kimlik Kartı
Randevu Al
Sürücü Belgesi
Randevu Al
Pasaport
Randevu Al

2018 YENİ KİMLİK KARTI RANDEVU SAYFASI DEĞİŞMİŞTİR!!

2018 yılı içinde Yeni Kimlik belgesi almak isteyenler kimlik randevusu nasıl ve nereden alacak? Kimlik Belgesi çıkartmak isteyenler hangi durumlarda randevu almak zorundadır? Randevusuz bir şekilde yeni kimlik çıkarabilir misiniz? 

YENİ KİMLİK RANDEVUSUNU NEREDEN ALABİLİRİM?
Yeni kimlik kartını almak için randevu almak zorunda değilsiniz. Ancak Nüfus Müdürlükleri çok büyük bir yoğunluk yaşadığından dolayı randevu almadan başvuru yapmanızı kesinlikle tavsiye etmemekteyiz. 
Randevuyu iki şekilde alabilirsiniz. Birincisi "internet üzerinden randevu alabilir", diğer ise "Alo 199 Çağrı Hattını" arayarak randevu alabilirsiniz. 
İnternet üzerinden randevu almak(e-kimlik) için alt kısımda link olarak verdiğimiz nvi gov tr web adresini ziyaret etmeniz gereklidir. Bu sayfa üzerinde nasıl randevu alacağınızı aşağıda anlatılmıştır.

İNTERNETTEN YENİ KİMLİK RANDEVU
İnternet üzerinden bütün Türkiye için sadece tek bir sayfa üzerindenrandevu alınmaktadır. İnternetten randevu almak için aşağıda linkini verdiğimiz Nüfus Genel Müdürlüğünün(e-kimlik) sitesini ziyaret etmeniz gereklidir. 



Resmi randevu sayfası tam olarak aşağıda ki gibidir. Açıklamalarımıza dikkat etmenizi önemle istirham etmekteyiz. 
Resimde (1) rakamı ile gösterilen yerdeki güvenli işaretinin olmasına özellikle dikkat ediniz. 
Resimde (2) rakamı ile gösterilen yer YENİ KİMLİK randevusunu almak için tıklayacağınız yerdir. 

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDEN EHLİYET VE PASAPORT RANDEVUSU DA ALABİLİRSİNİZ?

2018 Nisan ayından itibaren Nüfus Müdürlüklerinde Ehliyet Belgeleri ve Pasaportlar da dağıtılmaya başlanmıştır. 
  • Aynı anda Yeni Kimlik ve Ehliyet randevusu alabilirsiniz. 
  • Ancak bu işlem için Sürücü Belgesi randevu al seçeneğini tıklamanız gereklidir. 
Aynı anda Yeni Kimlik Randevu ve Ehliyet Randevu almak için "2018 Ehliyet Randevu İşlemleri" konulu yazımızda ki randevu bölümünü okuyunuz. 

Aşağıda Randevuyu nasıl alacağınızı ve dikkat etmeniz gerekenleri aşama aşama anlattık.  
1- BİRİNCİ ADIM
Yukarıda verdiğimiz Nüfus Genel Müdürlüğünün Resmi Randevu sayfasının linkine tıklayınız. Bu sayfa RESMİ randevu sayfasıdır.

2- İKİNCİ ADIM
Girmiş olduğunuz sayfada randevu almak için 3 farklı seçenek karşınıza çıkacaktır.
  • T.C. Kimlik Kartı Randevu Al
  • Sürücü Belgesi Randevu Al
  • Pasaport Randevu Al
Yeni Kimlik almak için T.C. Kimlik Kartı seçeneğini işaretleyiniz.



3. ÜÇÜNCÜ ADIM
Başvuru ücreti ile ilgili duyuruyu okuduğunuzu işaretledikten sonra Tamam seçeneğine tıklayınız. 

4. DÖRDÜNCÜ ADIM
Randevu işlemi için istenilen bilgileri doğru bir şekilde giriniz. 
  • Başvuruyu kendiniz yada aileniz adına mı yaptığınız,
  • Randevu almak istediğiniz Nüfus Müdürlüğü, tarih ve saati, 
  • Diğer kimlik bilgileri vs. 

5. BEŞİNCİ ADIM
TESLİMAT BİLGİLERİ:
Randevu aldıktan sonra başvuru aşamanızda kimlikleriniz hemen teslim edilmemektedir. Bu kimlikler Ankara’da özel bir birimde üretilmektedir. Başvuru aşamasının ardından sizin ibraz etmiş olduğunuz adrese gönderilecektir


Not: Randevu ile çalışan nüfus müdürlükleri randevusuz gelen kişilere de işlem yapacaktır. Ancak bu tür işlemlerde öncelik randevu alan kişilere tanınacaktır. Bilhassa nüfus cüzdanlarının iptal edilerek yeni kimlik kartlarının çıkarılacağı dönem itibari ile nüfus müdürlükleri haddinden ziyade yoğun olacağından dolayı kesinlikle randevusuz gidilmemesi gerektiğini burada vurgulamak istiyoruz.
Randevu tarih ve saati geldiğinde İlçe Nüfus Müdürlüğüne müracaat eden kişinin öncelikle sıra numarası alması gereklidir. Sıra numarası verilirken sistem alınan randevu tarih ve saatini baz alarak şahsa uygun olan bir sıra numarası verecektir. 

PİN ŞİFRESİNİ ALIRKEN DİKKATLİ OLUN 

T.C. Kimlik Kartlarında artık yeni bir uygulama olarak PİN şifresi de yer alacaktır. PİN şifresi ilerleyen süreçte bir çok işlemde kimlik kartınızı kullanmanız için gerekli bir şifre olacaktır.
PİN şifresini başvuru aşamasında kapalı zarf içinde size teslim edeceklerdir. Yeni kimliğiniz elinize geçtikten sonra Nüfus Müdürlüğüne giderek bu şifreyi KESİNLİKLE değiştirmeniz gereklidir.Bu konuda aşağıda belirttiğimiz yazımızı muhakkak incelemenizi tavsiye ederim.  

BAŞVURUYA GİTMEDEN EVVEL GEREKLİ BELGELER

Yeni kimlik randevusunu aldıktan sonra gerekli belgeleri hazırlamanız gereklidir.  Gerekli belgelerden en çok Biyometrik fotoğraf konusunda DİKKATLİ olunuz. 
Bunun sebebi, yanlış fotoğraf çekiminden dolayı bir çok kişi geri çevrilmektedir. Size yeni kimlik için gerekli belgeler konusunda biyometrik fotoğraf konusunda dikkat etmenizi öneririm. 
Yeni kimlik kartı çıkarma işleminde nüfus müdürlüğü personeli ilk olarak şahsa ait T.C. Kimlik Numarasını sorgulamak sureti ile işlem gerçekleştirecektir.
1-Öncelikle şahsa ait kimlik bir kimlik belgesi istenecektir.
Hangi kimlik belgeleri ibraz edilebilir?
• Nüfus cüzdanı, Uluslararası aile cüzdanı, Pasaport, Sürücü belgesi, Memur cüzdanı, Avukat kimlik kartı, Askeri kimlik kartı, Basın kartı gibi fotoğraflı kimlik belgelerinden birisi.
2-Bir adet fotoğraf istenecektir.

Fotoğrafın şahsın son halini göstermesi gerekir. Bunun için son altı ay içinde çekilmiş bir resminin olması ve biyometrik fotoğraf olması gereklidir.

3-15 yaşını tamamlayan bireyler kimlik başvurusunu bizatihi kendileri yapmak zorundadır.
Başvuru aşamasında biyometrik veri olarak:  parmak izi, parmak damar izi, hem sağ hem de sol elden el ayası damar izi alınacaktır. Bu tür verilerin alınamaması halinde gerekçesinin sisteme işlenmesi gereklidir. DETAYLI BİLGİ İÇİN:

KİMLİK RANDEVU GÜNCELLEME

Randevu aldıktan sonra randevunuzda güncelleme yapmak, tarih yada mekan değişikliği yapmak isterseniz bunu yapmanız mümkündür. Aynı randevu sayfasında bunu yapmanız için Randevu Güncelle bölümü yer almaktadır. 
Burada randevu alan kişinin kimlik bilgilerini yazmanız gereklidir.

YENİ KİMLİK RANDEVUM DURUMUNA NASIL BAKILIR?
Randevunuzu ve başvurunuzun hangi aşamada olduğunu web sitesi üzerinden kontrol edebilirsiniz. Aynı şekilde başvuran kişi kimlik bilgilerini işlemeniz halinde başvurunuzun hangi aşamada olduğu bilgisine ulaşabilirsiniz.


ALO 199 RANDEVU NASIL ALINIR?
İnternet üzerinden randevu alabileceğiniz gibi Alo 199 hattını arayarak ta randevu alabilirsiniz. Bu hat üzerinden randevu alabilir, randevunuzu güncelleyebilir, başvuru durumunun kontrol edebilirsiniz.

 

ALO 199 HATTINI ARAMANIN ÜCRETİ NE KADAR?


3 numaradan oluşan numaraları aradığınızda bu numaralar eğer acil numaralar ise ücret alınmaz. Ancak diğer hatlar için ücret alınacağı Türk Telekom tarafından belirtilmiştir. Dolayısı ile 199 hattını aramanız halinde bu durum faturanıza yansıtılacaktır. 

YURTDIŞINDAN YENİ KİMLİK İÇİN RANDEVU VAR MI?

Yurtdışından başvuru yapacak vatandaşların randevu almasına gerek yoktur. Konsolosluklara başvuru yapmaları gerekiyor. 

Yeni kimlik kartı çıkarma işleminde nüfus müdürlüğü personeli ilk olarak şahsa ait T.C. Kimlik Numarasını sorgulamak sureti ile işlem gerçekleştirecektir.


1-Öncelikle şahsa ait kimlik bir kimlik belgesi istenecektir.
Hangi kimlik belgeleri ibraz edilebilir?
• Nüfus cüzdanı, Uluslararası aile cüzdanı, Pasaport, Sürücü belgesi, Memur cüzdanı, Avukat kimlik kartı, Askeri kimlik kartı, Basın kartı gibi fotoğraflı kimlik belgelerinden birisi.


2-Bir adet fotoğraf istenecektir.

Fotoğrafın şahsın son halini göstermesi gerekir. Bunun için son altı ay içinde çekilmiş bir resminin olması ve biyometrik fotoğraf olması gereklidir.


3-15 yaşını tamamlayan bireyler kimlik başvurusunu bizatihi kendileri yapmak zorundadır.

Başvuru aşamasında biyometrik veri olarak: parmak izi, parmak damar izi, hem sağ hem de sol elden el ayası damar izi alınacaktır. Bu tür verilerin alınamaması halinde gerekçesinin sisteme işlenmesi gereklidir.

 

T.C. KİMLİK KARTI ÜCRETLERİ NE KADAR OLACAK?


İlk dağıtılmaya başlanan kimlik kartı ücretleri için alınacak harç bedeli 18,50 TL olarak belirlenmiştir. Söz konusu bu ücret “değerli kağıt bedeli” olarak alınacaktır. İlk dağıtımının ardından değiştirme nedeniyle alınacak bedel de 18,50 TL dir.


Bebeklere yeni kimlik çıkarma
Yurtdışı yeni kimlik işlemleri
Yeni kimlik başvuru takibi nasıl yapılır?
Nüfus cüzdanı kayıp ve çalıntı işlemleri(2018) 
Pasaport Randevu Alma