English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Adıyaman belediyesi imar durumu sorgulama

Adıyaman belediyesi imar durumu sorgulama,Adıyaman belediyesi imar durumu bilgileri,Adıyaman belediyesi imar durumu öğrenme  için Sorgulama Adresine Tıklayınız

Sorgulama Adresi:

http://www.adiyaman.bel.tr/icerik/1-5-27-imar-ve-Sehircilik-Mudurlugu.html

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ

Adıyaman Belediye başkanlığı hudutları içinde kalan bölgelerde 3194 sayılı imar kanunu ve ilgili diğer yönetmelikleri uygulanarak olaylara çözüm getirmek.
Adıyaman belediyesince tanınan görev ve yetki sınırları dışında kalan ve mevzuatla belediyelere verilen görevleri yerine getirmek ve yetkileri kullanmak.
İmar planlarında açıklanmamış hususlarda 3030sayılı belediyeler dışında kalan Tip İmar yönetmeliğince ihtiyaca ve civarın karakterine göre uygulanacak şekli takdir etmek.
657 sayılı personel kanunu kapsamında; İmar müdürlüğünde görevli memurların kadro, tayin, terfi, nakil, tezkiye ve emeklilik, izin ve hastalık gibi özlük işleri ile ilgili işlemlerini yürütmek, devam durumunu takip etmek ve denetlemek, ilgili diğer kuruluşlarla koordinasyonu sağlamak. Adıyaman kentinin geleceğini ilgilendiren yatırımlarla plan organizasyonunu yapmak. Kentteki doğal ve yapay eşikleri değerlendirerek katılımcı bir planlama anlayışı içerinde kente yüklenecek kullanımları genişletmek.

HARİTA BÜROSU
İfraz ve Tevhid İşlemleri
Yol terkinleri
 Arsa satışı ve alış işlemleri
Kamulaştırmalar(Park ve kurum Yerleri)

İMAR BÜROSU
İmar Durumları
İmar çapları verilmektedir. 

 

İmar Durum talebi için : Yeni başvurular için tapu, koordinatlı çap, dilekçe ile başvurulması gerekmektedir. Önceden dosya var ise mevcut dosyadan işlem yapılır. İşlemler için ilgili harçların ödemesi Gelirler Müdürlüğü'ne yapılır.


RUHSAT BÜROSU
İnşaat Ruhsatları

İnşaat Ruhsatı : 
 
a) Temel vizesi 
b) Temel üstü vizesi ( toprak ) Onaylı mimari proje, tesisat projeleri, inşaat taahhütnamesi ( veya müteahhit taahhüdü ), Hissedarlı ise; Muvafakat belgesi, T.U.S. belgesi, Sürveyan belgesi, mimar ve sürveyan imzaları gerekiyor. T.U.S. taahhüdü, Otopark bedeli ödemesi yazısı, Otopark taahhüdü, evrakları ile başvurular yapılır. Bu işlemlerle ilgili harçların ödemesi Gelirler Müdürlüğünce yapılır.


İNŞAAT RUHSATI ALMA 
 
İnşaat Ruhsatı Almak İçin Gerekli Koşullar Nelerdir?
Ruhsat talep dilekçesi Tapu senedi Mal sahiplerinin vekaletnamesi (gerekli ise) Aplikasyon krokisi Çap İmar durumu İmar durumuna göre onaylı vaziyet planı (gerekli ise) İmar durumuna göre proje öncesi istikamet (gerekli ise) İnşaat mühendisinin statik hesaplarına teşkil edecek jeoteknik zemin etüt raporu Deprem Yönetmelik şartlarına uygun olarak projelerin işin başından sonuna kadar yerinde tatbik edileceğine dair noterden fenni mesullük taahhütnamesi (mimar veya inşaat mühendisinden) 

 
Bitmiş binalara yapı kullanma veriliyor.

PLANLAMA 
 
İmar planında olması gereken tadilatların ve yeni yapılabilecek düzenlemelerle ilgili gelişmelerin tedbiri yapılmaktadır.


KAÇAK İNŞAAT BÜROSU
Kaçak olarak (ruhsat olmadan) yapılmış olan inşaatların, ruhsat ve eklerine aykırı imara aykırı olarak yapılan inşaatların tespitini yaparak tutanak dahilinde işlem yapılıyor. 
 
İmar Müdürlüğü olarak da ayrı yeten Fen İşleri Müdürlüğü ile yapacağı çalışmalardan onların izleyeceği yolda çıkabilecek imarla ilgili takıntılarda çözüm üretmek bazında yardımcı olunuyor.

Yıkım Ruhsatı : Dilekçe, bir yılını doldurmamış imar durumu, tapu, çap, muhtardan boşluk belgesi.

İskan Müracaatı : Yapı kullanma izin belgesi, inşaat ruhsatı, temel ve temel üstü vizeleri yapılmış, ısı yalıtım raporu alınmış, projesine uygun yapılmış yapılara verilen bir belgedir. İskan müracaat formu ve harçları ile işleme başlanılır. Gerekli yazışmalar sonucu iskan verilir.

Röleve Onayı : 1957 öncesi mevcut yapılarla ilgili kat mülkiyeti tesisi için istenen röleve projesi ve özel idare kaydı ile birlikte gerekli harç tahsili