English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

2013 Araç Muayene Fiyat Listesi

2013 Araç Muayene Fiyat Listesini Ekran panosundan öğrenebilirsiniz..Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tanker,Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork,Traktör (Römorklu, Römorksuz), Motosiklet ve Motorlu Bisiklet, Araç muayene fiyat larını sorgulama...

2013 Araç Muayene Fiyat Listesi için Tıklayınız


T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 22 Aralık 2010 tarih ve B.11.0.KUG.0.00.17.00/230-16673 sayılı Genelge ile araç muayene ücretleri aşağıdaki gibi belirlenmiştir..

2013 Yılı Fiyat Listesi
Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tanker214,76 TL
Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork159,30 TL
Traktör (Römorklu, Römorksuz), Motosiklet ve Motorlu Bisiklet82,60 TL

Ödemeler nakit olarak kabul edilmektedir.
Yukarıda kategorileri belirtilmiş araç sınıfları dışında kalan taşıtların, hangi kategoriden ücretlendirilecekleri T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığıca belirlenir.
2918 sayılı "Karayolları Trafik Kanunu"nun 35. maddesi uyarınca, muayene süresi geçirilen her araçtan, gecikilen beher ay için muayene ücreti %5 oranında fazla bedel ile tahsil edilir.
Fiyatlara KDV dahildir.
Not: Muayene raporu sonucuna göre "Ağır Kusurlu" veya "Emniyetsiz" olduğu belirlenen araçların muayeneleri onaylanmaz. Bu araçlar muayene tekrarını, bir ay içinde aynı muayene istasyonunda ücretsiz yaptırabilirler. Muayene tekrarı yapılmış olan veya bir aylık süre içinde muayene tekrarına gelmeyen araçlardan muayene ücreti tam olarak alınır.