English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Denizli Serinhisar Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama Ödeme

Denizli Serinhisar Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama Ödeme için Aşadı Verdiğimiz Adres linkinden ilgili siteden yapabilirsiniz



Sorgulama:
EMLAK BEYAN DEĞERİ TALEBİNDE İSTENİLEN BELGELER

1- TAPU ASLI ve FOTOKOPİSİ
 EMLAK BEYANINDA BULUNULANACAKSA
1- TAPU FOTOKOPİSİ VEYA ASLI
2- NÜFUS CÜZDANI FOTOKOPİSİ
3- YENİ BEYAN İSE: Yapı Kullanma İzin Belgesi

Adres
:
Orta Mahalle Demokrasi Meydanı No: 5 P.K :20430 Serinhisar 
Tel
:
0 258 591 51 81 - 83 - 84
Çözüm Masası
:
0 258 591 51 80
Fax
:
0 258 591 28 92
E-Posta
:
serinhisarbelediyesi@hotmail.com - info@serinhisar.bel.tr
  • Emlak Vergisinin Kapsamı Nedir? Nasıl Başvurulur? ve Kimleri Bağlar?
Emlak vergisi arazi, arsa ve bina için ödenmektedir. Bu tür taşınmazı olan bir yurttaş, emlak vergisi vermekle yükümlüdür. Emlak vergisi ödeyecek kişilerin, ilgili belediyelerin Emlak Vergisi birimine başvurmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında kişiler yanlarında taşınmaz ile ilgili olan tapuyu ya da tapu örneğini bulundurmalıdır.Tapusu ile ilgili birime giden şahıslar, her bir emlak türü için arazi, arsa veya bina gibi ayrı ayrı form ve beyanname doldurmak zorundadırlar. Bu beyannameler; Emlak vergisi Beyannamesi Ek Formu, Arazi, Arsa, Bina Beyannameleridir.

  • Emlak Vergisi Beyannamesi İçin Hangi Belgeler Gereklidir?
Emlak vergisi beyannamesi için; T.C Kimlik Numarası tapu fotokopisi, nüfus cüzdanı fotokopisi, binalar için yapı kullanma izni fotokopisi, binanın bulunduğu adres (mahalle, sokak, bina, daire veya işyeri numarası), beyan sahibinin ikamet ve işyeri adresi, ile birlikte ilgili olduğu belediyenin Gelir Servisine başvurmalıdır.

  • Emlak Vergisi Hangi Dönemlerde Ödenmektedir?
Emlak vergisi, birinci taksiti Mart-Nisan-Mayıs aylarında, ikinci taksiti Kasım ayında olmak üzere iki eşit taksitte ödenir. Dileyen mükellef tümünü birinci taksit döneminde veya daha önce de ödeyebilir.