English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

Ast Genel Müdürlüğü borç sorgulama

Ast Genel Müdürlüğü borç sorgulama

ASAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
BORÇ SORGULAMA ve
ONLINE ÖDEME FORMU

Çorlu Belediyesi borç sorgulama

Çorlu Belediyesi borç sorgulama
Çorlu Belediyesi borç sorgulama,çorlu belediyesi evrak takip

Çorlu Doğalgaz Borç Sorgulama

Çorlu Doğalgaz Borç Sorgulama Bu bölümden Çorlu Doğalgaz Fatura Sorgulama, Çorlu Doğalgaz Müşteri Hizmetleri, Çorlu Doğalgaz Fatura ödeme noktaları sorgulama gibi işlemlere için  aşağıdaki linke tıklayınız.



Alo Gıda Baş vuru sorgulama

Alo 174 Gıda Başvuru ekranı sorgulama

Alo Gıda Başvuru sorgulama, 174 Alo gıda başvuru ekranı, Gıda başvuru sorgulama,Gıda 174 başvuru sonucu sorgulama, ile ilgili başvurunuzu burdan ulaşabilirsiniz.

Anadolu Seyehat bilet sorgulama

Anadolu seyhat online Bilet sorgulama

Anadolu seyhat bilet sorgula,Anadolu seyhat online bilet sorgula,anadolu seyhat otobüs hareket saatleri,anadolu seyhat telefon numaraları gibi işlemler için vercemiz linke tıklayarak anında ulaşabilirsiniz.

Kamil koç bilet sorgulama

Kamil koç bilet sorgulama















Kamil koç bilet sorgulama,kamil koç telefon bilgileri,kamil koç bilet fiy atları,kamil koç hareket saatleri,kamil koç yel kart üyelik..


Kamil koç yolcum nerde,kamil koç online bilet alma gibi işlemlere aşağıdaki verdiğimiz linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kamil Koç online işlemleri için TIKLAYINIZ

Nilüfer Turizm online bilet sorgulama

Nilüfer Turizm online bilet sorgulama

Nilüfer Turizm sayfamızdan Nilüfer Turizm online bilet alma, üye olarak bilet alma nilüfer turizm bilet fiyatları,Nilüfer Turizm otobüs hareker saatleri,nilüfer turizm rezervasyon nilüfer turizm üyelik,nilüfer turizm internet bilet fiyatı,Nilüfer Turizm normal fiyat,Nilüfer Turizm telefon numaraları gibi önemli bilgilere burdan ulaşabilirsiniz.

Adli sicil sorgulama işlemleri

Adli sicil işlemleri

Nasıl Başvurursunuz 5352 sayılı Adli Sicil Kanunu'nun 5 ve 6 ncı maddeleri ile Adli Sicil Yönetmeliği'nin 12 ve 13 üncü maddelerine göre;

Adli sicil işlemleri


Adli sicil bilgilerinin verilebileceği kişi ve merciler ;
- Kamu kurum ve kuruluşlarına,

Nasıl Başvurursunuz 5352 sayılı Adli Sicil Kanunu'nun 5 ve 6 ncı maddeleri ile Adli Sicil Yönetmeliği'nin 12 ve 13 üncü maddelerine göre; - Adli sicil kaydının ait olduğu kişiye,
- Başvurunun bizzat veya özel yetki içeren vekalet ibrazı koşuluyla vekillerine.
Adli sicil bilgisi taleplerinde;
- Adli sicil bilgisinin ne amaçla istendiğinin belirtilmesi,
- Kimlik bilgilerin eksiksiz olarak gösterilmesi,
- Dilekçenin imzalı olması, zorunludur

Adli sicil bilgilerini verebilecek merciler;
- Mahalli adli sicillerde o yer Cumhuriyet Savcılıkları,
- Merkezi adli sicilde Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü
- Asliye mahkemeleri olmayan yerlerde kaymakamlıklar
- Yurt dışında konsolosluklar verir,

Adli sicil kaydı istemine ilişkin Dilekçe örneğini görmek için tıklayınız.


Yurt Dışından Başvuru
Yurt dışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları ile Türkiye'de ikamet etmiş ve haklarında sabıka kaydı talep edilen yabancılar adli sicil kaydı istemine ilişkin dilekçe'yi doldurup imzalayarak,hangi yabancı dilde cevap istediklerini de belirtmek suretiyle,nüfus kağıdı suretleri ile birlikte bulundukları yer Konsolosluğu vasıtasıyla başvuruda bulunabilirler.Sabıka kayıtları İngilizce,Almanca ve Fransızca olarak üç dilde hazırlanabilir.
Application From Abroad
Requests for police certificates of Turkish citizens living abroad and of foreign citizens who have stayed in Turkey should be made directly by the persons concerned via Turkish Consulates located in the country of living or staying. Applicants should write a petition, sign it, enclose the copy of a valid idendity card. Police certificates can be prepared in three languages; English, German, French. Please state the language of the certificate you prefer in your petition.

Adli sicil için kişisel başvuru
KİŞİLER AÇISINDAN

Dilekçe ile başvurulması,
Adli sicil kaydının ne iş için talep edileceğinin ve nereye verileceğinin açıkça belirtilmesi,
Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport vb. gibi kimliği tevsik eden bir belgenin görevlilere mutlaka ibraz edilmesi ve kimlik bilgilerinde kısaltma bulunmaması,

Başvurunun bizzat veya özel yetki içeren vekalet ibrazı koşuluyla vekil tarafından yapılabileceği yasa hükümleri gereği olduğundan bir başkası için sabıka belgesi istenilemeyeceğinin hatırdan çıkarılmaması,
Başvurunun bizzat dilekçe ile yapılması gerekli olduğundan internet üzerinden e-posta yoluyla veya bilgi edinme hakkı kanunu gereğince yapılacak adli sicil kaydı taleplerinin karşılanmasının mümkün bulunmadığı,

Velisi veya vasisi olmak şartıyla 18 yaşından küçükler adına anne ve babalarının kayıt talep edebileceklerinin unutulmaması,Zorunlu olup bu şartları taşımayan taleplerin karşılanması mümkün bulunmamaktadır.

Not = Genel müdürlüğümüzün Ankara'daki adresinden dilekçelerinin İngilizce, Fransa ve Almanca dillerinde cevaplandırılması istenebilir.
Başvuru dilekçesi için tıklayınız

Gelir testi sonucu sorgula









Gelir Testi Sonuçu sorgulama

Genel sağlık sigortası (GSS) tescil bilgileri artık internetten öğrenilebiliyor.

Tapu harç sorgulama

Tapu harç sorgulama Bu hizmet bilgilendirme amaçlı olup tapu kayıtları esas dır.Burdan tapu harç sorgulama,tapu borç durumu sorgulama, işlemleri için ilgili linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Sorgulama Adresi:

Yurt Dışı seçmen sorgulama

Yurt Dışı Seçmen kaydı sorgulama işlemi için tc kimlik bilgilerini doğru bir şekide girerek seçmen kaydı sorgulama,seçmen sandık bilgisi sorgulama, yurt dışı seçmen bilgisi sorgulamayurt dışı sandık bilgisi sorgulama,kaydına burdan ulaşabilirsiniz.

Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak Yurt Dışı seçmen bilgilerine ulaşabilirsiniz

Seçim sandik Bilgisi sorgula

Seçim sandik Bilgisi sorgulama,Nerde oy kulanacağım Yüksek Seçim Kurulu - YSK'nın resmi sitesindeki "Sandık Bilgisi Sorgulama" sayfası yoluyla "Seçmen Sorgulaması" yapabilmeniz için Tüm işlemlerinizi seçmen sandık bilgilerinize Tc kimlik no ile eksiksiz bir şekilde doldurarak ulaşabilirsiniz.

Seçmen sorgula,seçim sandık bilgisi sorgulama,sandık başı seçim sorgulama,Nerde oykullanacağım öğrenme işleminizi burdan ulaşabilirsiniz

Yurt içi kargo sorgulama

Yurt içi kargo sorgulama

Yurt içi Kargo SorgulamaYurt içi kargo sorgulama, yurt içi gönderi sorgulama,yurt dışı gönderi sorgulama,Yurt içi Kargo Sorgulama yurt içi kargo sitesine ulaşmak için aşağıdaki linki tıklayabilirsin

Sor.Adres:
Yurt içi kargo işlemleri için TIKLAYINIZ

İski fatura Borcu sorgulama

İski fatura borcu sorgulama

İski fatura borcu sorgulama , fatura, fatura öğrenme, fatura borç, fatura borç öğrenme, fatura sorma, borç sorma, borç öğrenme, iski borç sorgulama, istanbul su borcu sorgulama, su borcu, su faturası işlemlerini burdan yapabilirsiniz
İski fatura borcu sorgulama işemlerine Aşağıda verdiğimiz linke Tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Özel yükTaşıma belgesi sorgulama

Özel yükTaşıma belgesi sorgulama

Kara yolları özel yük Taşıma belgesi sorgulama işlemini burda verdiğimiz linke tıklayarak uygulamann olduğu siteye ulaşabilirsiniz..







Amaysa mertur turizm bilet sorgulama

Amaysa mertur turizm  bilet sorgulama
Amasya mertur Turizm bilet sorgulama,Amasya mertur Turizm hareket saatleri,Amasya mertur








Anamur zafer turizm Bileti sorgulama

Anamur zafer turzm Bilet sorgulama,bilet alma anamur zafer trizm otobüs hareket saatleri sorgulama, telefon numarası, anamur otobüs bileti sorgula gibi  verdiğimiz linkle Tıklayarak ulaşabilir online biletinizi alabilirsiniz.
Ayrıca Anamur Zafer güzergahlar kalkı ve varış saatlerinide öğrenebilirsiniz.Aşağıdaki linke Tıklayarak anamr zafer turiz ile ilgili hertürlü online işleminizi yapabilirsiniz.
 
 
 
 
 
 
 
 





Ankara Çankaya Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama

Ankara Çankaya Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama Çankaya Belediyesi Emlak Vergisi hesaplama Çankaya Belediyesi Emlak Vergisi Ödeme Çankaya Belediyesi Emlak Vergisi Borç bilgileri, Çankaya Belediyesi iletişim bilgileri için Aşağıda verdiğimiz Adres linkinden ilgili siteden yapabilirsiniz..

Adana Çukurova Belediyesi Borç durumu Sorgulaması

Adan çukurava belediyesi,borç durumu sorgulama,sicil  kodu ile tahsilat, çöp toplama saatleri ,Online tahsilat,Beyan bilgileri sorgulama işlemlerini aşağıdaki verdiğimiz linke tıklayarak anında ulaşabilirsiniz......



Aşağıdaki linke tıklayarak adana çukurava belediyesi borç durumu ve diyer online işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Kastamonu Azdavay Belediyesi mail adresi olan E-Posta : info@azdavay.gov.tr adresiyle belediye borç sorgulama konusunda bilgi alabilirsiniz.

Kastamonu Azdavay Belediyesi İletişim
Bilgileri
Sorgulama:

Rize Belediyesi Borç Sorgulama

Rize Belediyesi Borç Sorgulama

Rize Belediyesine ait borçlarınızı Rize belediyesi sicil sorgulama, rize belediyesi evrak takip, rize belediyesi  borç sorgulama, rize belediyesi inşaat maliyet bedelleri, rize belediyesi arsa reyiç değerleri sorgula, rize belediyesi çevre temizlik tarifesi,  çöp toplama saatleri, online hizmeter, diyer resmi tüm işlemleri buradan aşağıdaki linke tuşlayarak  öğrenebilirsiniz.

Ağa tur bilet sorgula

Ağa Tur bilet sorgula

Ağa tur bilet sorgula,ağa Tur online bilet al,ağa tur otobüs sefer  saatleri,ağa tur hareket saatleri, burdan istediğiniz linke ulaşabilirsiniz

Aksakal Seyahat bilet sorgulama

 
Burdan aksakal seyehat bilet sorgulama

Akhisar Seyahat bilet sorgulama

Akhisar seyhat bilet sorgulama

Akhisar bilet sorgulama sayfasına hoş geldiniz .

Ağrı Doğu Turizm Bilet Fiyatları

Ağrı Doğu Turizm Bilet Fiyatları



Ağrı Doğu Turizm Bilet Fiyatları başlıklı sayfamıza hoş geldiniz.
 
Ağrı doğu trizm bilet fiyatları,Ağrı doğu trizm hareket saatleri,ağrı doğu turizm telefon numarası,

 
AĞRI turizm bilet fiyatlarını aşağıdaki numarayı arayarak hemen öğrenebilir ve online bilet rezorvasyonu yaptırablirsiniz.
 
Hayırlı yolduluklar diler Saygılarımızı sunarız.
0472 532 38 04 - 533 34 74 - 342 44 22

Ulusoy Otobüs bileti sorgulama

Ulusoy Otobüs bileti sorgulama


Ulusoy Seyahat'in resmi internet sitesinde, otobüs firmasıyla ilgili tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

Kocaeli İzmit Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama

Kocaeli İzmit Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama

Kocaeli İzmit Belediyesi e-belediye uygulaması ile emlak vergi borcu sorgulama ve emlak vergisi borç ödeme işlemlerinizi yapmanız mümkün olabilmektedir.

E-Belediye Hizmetleri

IZMIT BELEDİYESİ e-belediye kapsamında interaktif belediyeciliği başlattı.
Bu kapsamda, 7 Gün 24 Saat Belediye işlemlerinize ait (Bildirim, Borç, Tahakkuk, Ödeme, Tahsilat, Evrak Takip, Sıhhı Ruhsat Başvurusu, Gayri Sıhhı Ruhsat Başvurusu, Haftasonu Ruhsatı Başvurusu, Nikah Başvurusu, Hizmet Rehberi, Vergi Bilgileri, Arsa m2 Fiyatları, İnşaat Maliyetleri, Aşınma Oranları, ÇTV Bedelleri ) bilgilerinizi sorgulayabilir, kredi kartı ile borcunuzu güvenli bir şekilde ödeyebilirsiniz. Şikayet ve Önerilerinizi Beyaz Masaya bildirebilir, sonuçlarını takip edebilirsiniz. Belediyemiz hizmetlerine ait detaylı bilgi alabilirsiniz.

KOCAELİ İZMİT BELEDİYESİ BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Pendik Belediyesi borç ve Emlak Vergisi Sorgulama

İstanbul Pendik Belediyesi E- Beledidye Borç sorgulama Pendik Belediyesi bünyesinde online olarak emlak vergisi sorgulama ve emlak vergi borcu ödeme ve her türlü borç sorgulama işlemleri için aşağıda link olarak size sağladığımız adresi kullanmanızla mümkündür .

İstanbul Pendik Belediyesi mail adresi olan E-Posta : info@azdavay.gov.tr adresiyle belediye borç sorgulama konusunda bilgi alabilirsiniz.

İstanbul Pendik Belediyesi İletişim
Bilgileri
Adres: Batı Mh., 34890 Pendik/İstanbul
Telefon:(0216) 585 1100

Ordu Belediyesi Borç Sorgulama

Ordu Belediyesi  Borç Sorgulama

Ordu Belediyesine ait tüm  borçlarınızı sorgulama işlemlerini buradan sorgulaya bilirsiniz.








Tekirdağ belediyesi borç Sorgulama İşlemleri

Tekirdağ belediyesi borç Sorgulama işlemleri

Tekirdağ belediyesi borç Sorgulama işlemleri,TEKİRDAĞ Belediyesi arsa rayiç sorgulama, emlak vergisi sorgulama, emlak vergi borcu ödeme borç sorgulama  işlemlerinizi vermiş olduğumuz e-belediye uygulaması ile yapabilirsiniz.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Borç Sorgulama

Samsun Büyükşehir Belediyesi emlak vergisi sorgula,samsun belediyesi borç sorgulama, online hizmetler, ilgili işlemer için aşağıdaki  linki tıklayınız

Samsun Büyükşehir Belediyesine ait borçlarınızı buradan öğrenebilirsiniz.Aşağıda verdiğimiz Linke tıklayınız



Sorgulama Adresi
http://www.samsun.bel.tr/

istanbul avrupa yakası elektrik borcu sorgulama

istanbul avrupa yakası elektrik borcu sorgulama

istanbul avrupa yakası elektrik borcu sorgulama,avrupa yakası tedaş elektrik faturası sorgulama,Avrupa tarafı elektrik borç durumu sorgulama, ilemlerini burdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz

Kars Tedaş Elektrik fatura sorgulama

Kars Tedaş fatura sorgulama

Kars Tedaş fatura sorgulama,Kars elektrik borcu sorula,kars tedaş elektrik borçu öğrenme,kars elektrik fatura sorgula,işlemini burdan ilgili linke giderek borcunuzu öğrenebilirsiniz.

Isparta Tedaş Elektrik Borç Sorgulama

 
 Isparta Tedaş  elektrik Borcu sorgulama ısparta borcu öğrenme işlemlerini ayrıca borcunuzu buradan sorgulayabilirsiniz. Isparta tedaş elektrik borcu öğrenme nasıl yapılır ,ısparta  fatura borcu sorgulamasını burdan yapabilirsiniz.
 

Hakkari TEDAŞ Elektrik Borç Sorgulama

Hakkari TEDAŞ Elektrik Borç Sorgulama


Hakkari elektrik borcu sorgula,hakkari tedaş elektrik borcu sorgulama,hakkari elektrik faturası sorgulama, online hizmetler, ilgili faturalarınızı burdan sorgulayabilirsiniz.
Hakkari TEDAŞ Elektrik borcunuzu buradan Anında öğrenebilirsiniz.
Sorgulama Adresi olarak burdan öğrenebilirsiniz.

Iğdır TEDAŞ Elektrik Borç Sorgulama


Iğdır Tedaş elektrik fatura borcu sorulama,ığdır tedaş elektrik borcu sorgulama işlemini burdan yapabilirsiniz.

ESENYURT BELEDİYESİ BORÇ SORGULAMA

 
Bu kapsamda, 7 Gün 24 Saat Belediye işlemlerinize ait (Borç, Tahakkuk, Ödeme, Tahsilat, Vergi Bilgileri, İnşaat Maliyetleri, Aşınma Oranları, ÇTV Bedelleri ) bilgilerinizi sorgulayabilir, kredi kartı ile borcunuzu güvenli bir şekilde ödeyebilirsiniz.

Bağcılar Belediyesi Borç Sorgulama

Bağcılar Belediyesi Borç Sorgulama
Bağcılar Belediyesi Borç Sorgulama ve  hızlı Borç Ödeme sayfasında sicil no, tc kimlik ya da vergi no girerek işlem yapabilirsiniz.Bağcılar belediyesi borç sorgulama, Bağcılar belediyesi hızlı borç ödeme, Bağcılar belediyesi emlak vergisi sorgulama, Bağcılar belediyesi fatura ödeme, Bağcılar belediyesi,Aşağıdaki linke tuşlayarak tüm borç ve online işlemlerini hızlı bir şekide yapabilirsiniz

Gebze Belediyesi borç sorgulama

Gebze Belediyesi borç sorgulama
Gebze belediyesi online olarak borç fatura Sorgulama,gebze belediyesi emlak ve diyer borşlarınızı burdan aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz

Yozgat TEDAŞ Elektrik Borç Sorgulama

Yozgat TEDAŞ Elektrik Borç SorgulamaYozgat TEDAŞ elektrik borcunuzu yada elektrik fatura borç sorgulama sistemine buradan ulaşabilirsiniz.Yozgat Tedaş elektrik faturası sorgulamasını aşağıdaki bağlantıya tıklayarak yapabilirsiniz
Sorgulama adresi:

Üsküdar belediyesi borç sorguma sistemi

Üsküdar belediyesi borç sorgulama

Belediyeye ait borçlarınızı sorgulamak ve ödemek için aşağıdaki linki kullanın. Siteye sicil numaranızı veya TC kimlik numaranızı girerek gerekli borç olsun diyer işlemlerinize ulaşabilirsiniz.
 
Ayrıca : · 0 (216) 444 0 875 numaralı telefonu arayarak Sesli Yanıt Sistemimizi kullanabilir, vergi borcunuzu öğrenebilir ve ödeyebilirsiniz.
 

Fatih Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama

İstanbul Fatih Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama,Fatih Belediyesi emlak vergisi sorgulama ve emlak vergi borcu ödeme ve her türlü borç sorgulama işlemleri için aşağıda size sağladığımız adresi kullanmanız mümkündür..
Aşağıdaki Bağlantıya tıklayarak emlak vergisi ve emlak vergisi borcu ödeme her türlü borç ve ödeme ve fatura sorgulama işlemlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz.
VERGİ TAKVİMİ
01 Ocak – 31 Ocak İlan ve Reklam Vergisi Beyan verme ve ödeme süresi
01 Mart – 31 Mayıs Emlak Vergisi 1. taksit ödenmesi
01 Mart – 31 Mayıs Çevre Temizlik Vergisi 1. taksit ödenmesi
01 Kasım – 30 Kasım Emlak Vergisi 2. Taksit ödemesi
01 Kasım – 30 Kasım Çevre Temizlik Vergisi 2. Taksit ödemesi

Emlak Vergisi Hangi Dönemlerde Ödenmektedir?
Emlak vergisi 1. taksiti Mart-Nisan-Mayıs ayının sonu, 2. taksiti Kasım ayının sonuna kadar 2 eşit taksitte ödenir. (İsteyen mükellefler vergilerinin tamamını 1. dönemde ödeyebilirler)

Emlak Vergisi Neye Göre Hesaplanır?
Gayrimenkullere (arsa,arazi,mesken ve işyeri) ait vergi ödeyeceği yıl itibariyle asgari rayiç değerleri üzerinden hesaplanır. Vergi oranları arsalar için %06, araziler için %03, meskenler için %02 ve işyerleri için %04’ dür.

İstanbul Fatih Belediyesi mail adresi olan E-posta bilgi@fatih.bel.tr adresiyle yada Fax (212) 453 14 83 belediye borç sorgulama konusunda bilgi alabilirsiniz.

İstanbul Fatih Belediyesi  İletişim
Bilgileri

Adres Akşemsettin Mahallesi (Hocaüveyz Mevkii) 
Adnan Menderes Vatan Bulvarı No:54 Fatih - İstanbul
Tel (212) 453 1453 - (212) 453 14 00
Fabim Tel 444 0 176 (Fatih Belediyesi İletişim Merkezi)
Fax (212) 453 14 83
E-posta bilgi@fatih.bel.tr

Ordu Çalık YEDAŞ Elektrik Borç Sorgulama

Ordu Çalık YEDAŞ Elektrik Borç Sorgulama
Çorum Çalık YEDAŞ (Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi) elektrik borcunuzu buradan sorgulayabilirsiniz.

Çorum Çalık YEDAŞ Elektrik Borç Sorgulama

Çorum Çalık YEDAŞ Elektrik Borç Sorgulama

Çorum Çalık YEDAŞ (Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi) elektrik borcunuzu buradan sorgulayabilirsiniz.

Samsun Çalık YEDAŞ Elektrik borcu sorgula

Samsun Çalık YEDAŞ (Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi) elektrik faturanızı buradan öğrenebilirsiniz. faturası sorgula, samsun elektrik faturası sorgula, yedaş elektrik farurası sorgulama,hizmetlerini burdan sorgulayabilirsiniz.

Varan Turizm seyehat bilet sorgulama

    Varan Turizm

Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tunanağı Sorgulama

Trafik KazasıTramer.org.tr sitesinin "Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tunanağı Sorgulama" sayfası yoluyla "Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tunanağı Sorgulama" yapabilirsiniz.